*Ajankohtaista *Uutisarkisto *Seura *Jäseneksi *Squash *Sponsorit *Yhteydet
Ajankohtaista » Turussa jahvakuppailtiin 25.11.2017


***Turussa jahvakuppailtiin 25.11.2017***
Turussa jahvakuppailtiin jokasyksyiseksi pyrkivän tapahtuman merkeissä lauantaina 25. marraskuuta. Jaffa-Cupin reviirin laajennus Länsi-Suomeen on toivottavasti pysyvä ilmiö. Pelaajia oli saapunut Porista, Helsingistä sekä Espoosta haastamaan turkulaisia junioreita.

Ilmoittautuneita pelaajia oli 24, joista muutama sairastui ennen kilpailuja. Kasvua ensimmäiseen Turun Jaffa-Cuppiin on enemmän kuin Squashliiton strategia (5%) edellyttää.

Squash Nallet Porista on seura, josta tuntuu vuosi toisensa jälkeen pulppuavan laajalla rintamalla innokkaita sekä lajiteknisesti kehittyneempiä tyttöjä. Porilaiset pelaajat valtasivat tällä kertaa vanhimpien eli alle 15-vuotiaiden sarjan kärkisijat. Tässä Jaffa-Cupin kuninkuusluokassa tytöt ja pojat kamppailivat samassa sarjassa. Jemina Stengård dominoi ja on syyskaudella ottanut fyysisyydellään pienen otteen toiseksi tulleesta Roosa Joutsesta. Päivä oli sarjaan osallistuneille ennenkaikkea fyysisesti ikimuistoinen, sillä kaikki viisi ottelua pelattiin poikkeuksellisesti "paras viidestä" otteluina. Samoin toimittiin kaikissa sarjoissa jokaisessa ottelussa.

Alle 13-vuotiaiden tyttöjen sarjassa Iida Stengård oli finaalissa omaa luokkaansa ja elää squashuransa vahvinta kehityskautta. Samassa ikäluokassa Turkuun tuli alle 13-vuotiaiden poikien voitto. Nuorimmissa junioreissa eli alle 11-vuotiaissa räkätauti oli verottanut sarjaa rankimmin. Porilaiset eivät halunneet jättää tilaisuutta hyödyntämättä ja Stengårdien squashklaanin kuopus jätti espoolaisielle luun käteen. Severi Stengård kruunattiin voittajaksi.

Alle 13-vuotiaiden (eli puberteettia elävien tai sitä lähestyvien) maajoukkuevalmentajan näkökulmasta leikkimielisiä tai totisempia kilpailuja järjestetään edelleen niukasti. Squashliiton yksi tehtävä on poimia lajin parista lahjakkuudet ja mahdollistaa heille parhaat kehitysmahdollisuudet leirien ja kansainvälisten kilpailujen kautta. Toisaalta seurojen vastuulla on monipuolisen kilpailuverkoston luominen: kisat tarjoavat leirejä suuremman jännitteen nuorten välille. Näistä koetuista tuntemuksista kasvaa urheilijan identiteetti sekä motivaatio.

Anssi Määttänen
U13 vastuuvalmentaja/SSql
TSSq/juniorivalmennus
TSSq:n kotihalli: Manhattan Sport Center (Pitkämäenkatu 4 B - Turku) http://www.manhattansportcenter.fi/
KUMMELIGROUP.fi